Vragen en antwoorden

Hoeveel zijn de bezorgkosten?
Voor leveringen van de zuilen uit onze webshop zijn de bezorgkosten voor Nederland 19,00 euro per bestelling. Voor zendingen naar Belgie rekenen we 22,00 euro. De bezorgkosten voor afwijkende afmetingen en maatwerk stemmen we vooraf met je af.

Welke levertijden hanteren jullie?
Dat ligt een beetje aan het type zuil dat je kiest. Maar van de standaard zuilen hebben we veel op voorraad staan en proberen ook we altijd in ongeveer 5 werkdagen te leveren. Sowieso ontvang je vooraf altijd een seintje van ons over de bezorgdatum.
Voor specifiek maatwerk stemmen we de levertermijn vooraf met je af.

Maakt Designzuilen ook sokkels voor in huis?
Hoewel de meeste zuilen die we maken voor de zakelijke markt zijn, bijvoorbeeld voor beurzen of showrooms, maken we zeker sokkels voor in huis. Deze decoratieve zuilen zijn soms recht toe recht aan, maar vaak ook voorzien van sierlijke afbeeldingen of tekst. Dat maakt onze zuilen juist ook uniek.

Van welk materiaal worden de zuilen gemaakt?
We werken met verschillende materiaalsoorten, maar de soorten die we het meeste verwerken zijn MDF, Underlayment, Betonmultiplex, Fineerplaten, PVC en Acrylaat.

Tot hoe groot kunnen de sokkels gemaakt worden?
We zeggen zeker niet dat alles kan, dan zouden we natuurlijk liegen, maar voor de meeste uitdagingen vinden we een goede en praktische oplossing! De grootste zuil die we tot nu toe gemaakt hebben was 235cm hoog en had een breedte en diepte van 80cm. Het gewicht was bijna 125kg!
Voor het design bewerken van de zuilen heeft onze grootste CNC freesmachine een werkbereik van 250x130cm.

Hoe kan ik een zuil met een naam erin bestellen?
Als je ons een e-mail stuurt met daarin de afmetingen van de sokkel en de gewenste tekst, ontvang je een vrijblijvende prijsopgaaf met daarbij een digitaal voorbeeld van hoe de tekst op de zuil kan komen staan. Je kunt uiteraard altijd aanpassingen doen, we beginnen pas met productie als je tevreden bent over de proefdruk!
Moeten we ook een logo/afbeelding frezen dan willen we hiervan graag een digitale aanlevering. We kunnen de meest gangbare vectorbestanden inlezen (onder andere .AI / .PDF / .DXF / .DWG / .EPS).

Welke betaalmogelijkheden zijn er?
- Directe Ideal-betaling via de website. (Mister Cash voor Belgie)
- Per bank/giro (Je ontvangt dan vooraf de factuur per e-mail).
- Contant. (Deze optie is alleen mogelijk als je komt afhalen).
Voor bestellingen van specifiek maatwerk stemmen we de betaalwijze vooraf met je af. Soms is dat (gedeeltelijke) vooruitbetaling maar vaak kun je ook kiezen voor betalen bij aflevering.

Zijn MDF sokkels ook voor buiten geschikt?
Standaard MDF (E1) en de zg. vochtwerende kwaliteit (type V313) zijn beide alleen geschikt voor binnengebruik. Bij permanent buitengebruik kun je beter kiezen voor 100% watervaste MDF die overigens nog niet zo heel lang op de markt is. Hoewel deze een stukje hoger in prijs is geeft het wel enorm veel mogelijkheden voor buiten! Wij adviseren je graag hierin.
Als je zuilen bestelt voor buiten geef dit dan duidelijk aan, want dan gebruiken we namelijk een andere verfsoort dan voor de zuilen binnen.

Maakt Designzuilen alleen zuilen en sokkels?
Nee hoor, we maken bijvoorbeeld ook beurstafels en statafels op maat. Zolang het maar dichtbij "zuilachtigen" producten blijft. Hierin zijn we namelijk sterk en hierin willen we ons ook blijven specialiseren.
Natuurlijk leveren we ook de nodige accessoires zoals beschermkappen, wielen, of (led)verlichting.

Hoe worden de zuilen gespoten?
Standaard spuiten we onze zuilen met een 1-componenten watergedragen lak. Dit is een laksoort voor binnengebruik en heeft een prima mooi eindresultaat. Echter een stapje hoger in kwaliteit is het spuiten met een 2-componenten Polyurethaanlak. Dit is een verfsoort met een industriele interieurkwaliteit die o.a. gebruikt wordt voor het spuiten van meubels en (hoogglans) keukens. Hij heeft een hogere krasvastheid en daarnaast ook een gladder eindresultaat.

Kan een zuil geretourneerd worden?
Onze zuilen zijn altijd maatwerk wat betekent dat deze in principe niet geretourneerd kunnen worden. Mocht je de zuil toch willen retourneren dan gelden de volgende voorwaarden:
- Binnen 5 werkdagen na ontvangst stuurt de klant ons een e-mail met het verzoek tot retourneren.
- De klant regelt het transport of komt de zuil zelf brengen.
- De zuil dient ongebruikt, onbeschadigd en weer in de originele verpakking aangeboden te worden.
- Na ontvangst van de zuil wordt deze gecontroleerd en bevestigen we de ontvangst bij ons.
- Na correct ontvangst wordt 75% van het zuilbedrag op een door de klant opgegeven rekeningnummer binnen 3 dagen teruggestort.


Staat je vraag er niet bij? Mail of bel ons gerust, dan geven wij graag antwoord op je vragen!